BB Fiberbeton A/S, Birkemose Golf Club og vaskeriet DFD A/S er de tre endeligt nominerede virksomheder til CSR People Prize, der går til virksomheder, som tager et særligt socialt ansvar. Vinderen afsløres ved en konference på Roskilde Festival Højskole 21. november 2019.

CSR People Prize er blevet uddelt hvert år siden 1999, og er stadig en aktuel hyldest til socialt ansvarlige virksomheder. Et bæredygtigt arbejdsmarked med øje for medarbejderes tilknytning til arbejdsmarkedet hele livet er god forretning, og betyder, at både mennesker og virksomheder lykkes.

Bag prisen står videns- og netværkshuset Cabi, som har arbejdet tæt sammen med de seks regionale erhvervshuse om at finde rollemodeller til prisen.

I alt 18 virksomheder har været indstillet til prisen, og juryen har nu indsnævret feltet til de tre nominerede:

  • BB Fiberbeton A/S i Lille Skensved – Indstillet af Erhvervshus Sjælland
  • Birkemose Golf Club i Kolding – Indstillet af Erhvervshus Sydjylland
  • DFD – De Forenede Dampvaskerier A/S – Indstillet af Erhvervshus Hovedstaden

”Vi har fundet tre finalister, hvor det er tydeligt, at socialt ansvar er en helt integreret del af virksomhedsdriften samtidig med, at der skal drives en forretning. Men det var et rigtig svært valg, for alle 18 indstillede var gode forbilleder. Det er meget inspirerende at se, hvor forskelligt virksomhederne arbejder, når de tager et socialt ansvar,” siger Thorkil Sonne, formand for juryen bag CSR People Prize og bestyrelsesformand for Specialisterne Foundation.

Bløde værdier i en hård branche

BB Fiberbeton A/S fremhæves af juryen som en virksomhed, der bevarer et fast fokus på at tage ansvar for omverden, selvom virksomheden er vokset lynhurtigt. På bare seks år er BB Fiberbeton A/S udvidet betragteligt, og har samtidig gjort inklusion til fundamentet for vækst i et krævende marked. Det er samtidig en virksomhed, der gør meget ud af at skabe en arbejdsplads med et sammenhold, som er tættere på familiebånd end blot kollegabånd.

Birkemose Golf Club bruger sit netværk

Juryen bag CSR People Prize har valgt Birkemose Golf Club som en af finalisterne. Virksomheden gør en stor indsats for, at fx kontanthjælpsmodtagere kommer i job. Det sker ved at klubben stiller sit virksomhedsnetværk til rådighed, hvilket åbner op for job for sårbare mennesker. Birkemose Golf Club tager sig godt af de mennesker, som fx er i praktikforløb hos virksomheden, og har bl.a. brugt sine ansatte som mentorer.

”Det er en meget innovativ tankegang, og Birkemose Golf Club har på relativt kort tid skabt resultater ved at tage et socialt ansvar samtidig med, at virksomheden fungerer som en almindelig golfklub. Det er ret usædvanligt og meget imponerende,” siger René Kusier, fuldmægtig i Erhvervsstyrelsen og medlem af juryen.

Kvinder med flygtningebaggrund får job i vaskeri

DFD – De Forenede Dampvaskerier, som har flere vaskerier rundt om i landet, har også fundet vej til finalen, og her fremhæver juryen DFD’s store indsats for at få kvinder med flygtningebaggrund i job. Det sker bl.a. gennem uddannelsesforløb i samarbejde med Frederiksberg Kommune og Bydelsmødre. Metoden og de gode resultater danner baggrund for at projektet nu rulles ud på landsplan gennem Fonden for Social Investering, så endnu flere flygtningekvinder kan komme i job.

”Kvinder med flygtningebaggrund er langt efter mændene, når det gælder tilknytning til arbejdsmarkedet, så vi har brug for virksomheder som DFD, der viser, at det via et godt samarbejde med en frivillig organisation og kommunen kan lade sig gøre at skabe job til de her kvinder. Det har stor værdi for alle parter, og det er den slags eksempler, som er så vigtige at få ud til flere,” siger Mette Rønnau, direktør for Cabi og medlem af juryen.

Mange måder at tage socialt ansvar på

Formålet med CSR People Prize er at vise, hvordan virksomheder kan gøre en særlig indsats for udsatte grupper, og vise potentialet ved at ansætte ledige, der har brug for en ekstra hånd, eller har været uden for arbejdsmarkedet længe. Virksomhederne tager fx socialt ansvar ved at sikre god trivsel blandt medarbejderne, forebygge stress og nedslidning eller ved at ansætte mennesker, der har andre udfordringer end ledighed.

I år er CSR People Prize særligt fokuseret på partnerskaber og FN’s Verdensmål 8 – anstændige job og økonomisk vækst.

FAKTA OM CSR People Prize:

CSR People Prize har i tyve år hyldet de virksomheder, som gør en ekstraordinær indsats for udsatte mennesker på arbejdsmarkedet, og som via konkrete initiativer viser, at de via partnerskaber lykkes med at skabe nye veje til social inklusion.

FN’s Verdensmål 8 taler direkte ind i CSR People Prize, som viser eksempler på, hvordan anstændige job og økonomisk vækst kan indfries i praksis til inspiration for andre virksomheder.

CSR People Prize uddeles den 21. november 2019 til en konference på Roskilde Festival Højskole. Ved samme lejlighed afsløres også vinderen af CSR People Challenge

Kilde Cabi, Bedre arbejde til flere