Destruktiv sladder og løgne eller en kollega, ingen gider spise frokost med. Mobning ødelægger mennesker og arbejdspladser. Lyt med, når Kurt Strand i denne episode af Væksthus for Ledelses’ podcastserie har inviteret en leder og to arbejds- og organisationspsykologer i studiet for at drøfte mobning, og hvad lederen kan gøre for at komme det til livs.

Af Mette Marie Langenge, HK/Kommunal, Claus Herbert, KL og Laura Thors Calaña, Danske Regioner

Hver tolvte dansker udsættes for mobning på arbejdspladsen. Det sker på alle typer af arbejdspladser rundt om i landet. Ofte handler det om, hvilken tone der bliver talt til en i. Og så må humor aldrig være krænkende eller nedgørende. Der er stor forskel på at grine med eller grine af.

De tre gæster, som Kurt Strand i denne episode af Væksthusets podcastserie “Ørerne i maskinen” har inviteret i studiet, drøfter mobning, og hvad lederen kan gøre. Gæsterne er Sidsel Jessen, ledende oversygeplejerske på Rigshospitalet, Mille Mortensen, arbejds- og organisationspsykolog på Københavns Universitet og Eva Gemsø Mikkelsen, arbejds- og organisationspsykolog på Aalborg Universitet.

Hør podcasten her.

 

Kilde: Lederweb