Hvorfor er det ekstra vigtigt, at du er ordentlig og troværdig, når du står i spidsen for en forandring? Og hvordan undgår du, at medarbejderne starter rygters bureau? Det drøfter to chefer og en psykolog sammen med Kurt Strand. Lyt til podcasten “Ørerne i maskinen” her.

Af: Mette Marie Langenge, HK/Kommunal, Claus Herbert, KL og Laura Thors Calaña, Danske Regioner

Noget af det sværeste ved at stå i spidsen for en forandring er at oversætte de politiske mål med forandringen, så de også giver mening i de fagprofessionelles virkelighed. Det er Kurt Strands gæster enige om. Denne gang har han inviteret Jane Foged, Børne- og ungechef i Aarhus Kommune, Ditte Hughes, afdelingschef i Koncern HR i Region Midt og psykolog Morten Holler i studiet for at drøfte ledelse af forandringer.

Rygters bureau

Mangler medarbejderne information og mening med forandringen, sker der ofte det, at de selv finder på fortællingerne. Gæsterne i studiet kalder det rygters bureau. Der er en naturlig forklaring på, at rygters bureau opstår. Hjernen prøver altid at kapere det uforståelige og skabe mening, og derfor finder vi selv på noget, som ikke nødvendigvis har med virkeligheden at gøre.

Hør den nyeste podcast her 

Hent podcasten her (iTunes)

100 procent ærlig?

Ditte Hughes mener, at ledere ikke skal rutte med sandheden under en forandring. De skal fortælle det nødvendige og det tilstrækkelige, men ikke nødvendigvis alle baggrundsdata. Lyt med, og hør, hvorfor timing i kommunikationen er vigtig, hvordan inddragelse hjælper, og om det hjælper at lægge en plan for forandringen.

Hør den nyeste podcast her  eller Hent podcasten her (iTunes)

Forandring fryder – og forstyrrer

Du kan også læse mere om ledelse af forandringer i Væksthus for Ledelses publikation ”Forandring fryder – og forstyrrer”, hvor en række ledere fra fem forskellige velfærdsområder reflekterer over nogle af de forandringer, der har fyldt meget i kommuner og regioner i de senere år.

Sådan kan du lytte til podcast

Du kan lytte til podcasts på din computer, tablet eller smartphone, hvor og hvornår du ønsker det. Du kan altid lytte direkte fra Lederweb, men hvis du vil være sikker på ikke at gå glip af en eneste episode af Ørerne i maskinen, så kan du også bruge en App.

Du kan fx bruge Soundclouds app, der findes til alle typer telefoner. I den kan du finde alle vores podcasts samt følge Lederweb, så du får besked, når vi har nye podcasts klar. Du kan også afspille direkte fra app’en.

Alternativt kan du vælge en app, der er beregnet til at afspille podcast. Her er nogle forslag:

iPhone og iPads:
Apple har lavet en Podcast app til iPhone og iPads. Download “Ørerne i maskinen” i iTunes her.

Android-telefoner:
I Google play findes der masser af muligheder. Denne podcast-app er den mest populære.

Windows phone:
Har du en Windows phone, kan du fx bruge denne podcast app.

Kilde: Lederweb

http://www.lederweb.dk/dokumentarkiv/artikler/undga-at-forandringer-bliver-til-rygters-bureau/