Som leder er du en af de vigtigste grundstammer i virksomheden. Det er dig, der driver forandringer og går forrest, når organisationen skal udvikles. Det er dig, der sørger for, at strategien bliver omsat til handling i hverdagen, og det er dig, der står for opfølgning og den daglige kommunikation med medarbejderne. Du skal lede, motivere og udvikle dine medarbejdere for at sikre, at de konstant er i stand til at yde det bedste for virksomheden.

Deloittes seneste globale HR-undersøgelse viser imidlertid, at ledelse og lederudvikling er blandt de tre største udfordringer for virksomhederne. Ifølge undersøgelsen er virksomhederne frustrerede over, at de i mange år har forsøgt at udvikle lederne, men at resultaterne ikke synes at komme. Lederskabet er ikke udviklet til at håndtere de mange forandringer og nye generationer på arbejdspladsen og pipelinen af nye ledere er ikke robust.

Derfor stiller vi på Læring & HR skarpt på din egen rolle som leder. Når vi har valgt at sætte fokus på din egen rolle, så er det egentlig ikke, fordi udviklingen af dig som leder er et mål i sig selv. Det handler i højere grad om at styrke din lederrolle, så du kan motivere og lede dine medarbejdere til gavn for virksomhedens bundlinje. Det starter med god ledelse. Derfor er det vigtigt engang i mellem at stoppe op og se indad på egen rolle. Som leder kan man nemlig nemt blive så fokuseret på at udvikle virksomheden og medarbejderne, at man glemmer sig selv.

På Læring & HR har alle artikler i kategorien “Ledelse” den kommende tid til formål at inspirere dig og give dig input, konkrete værktøjer og gode råd i arbejdet med at styrke din egen lederrolle, så du bliver klædt bedst mulig på til at håndtere dine daglige ledelsesopgaver.

Underskrift - L&HR

 

 

Chairman Kim Staack Nielsen, MBA, BA,
DANSK HR