Har du mon også prøvet at være HR Business Partner for en leder, hvor samarbejdet mellem dig og lederen var udfordrende eller svært?

Af Gitte Mandrup, Forretningsdrevet HR Rådgiver

Hvis du har, så er du bestemt ikke alene!

Det, der volder de største udfordringer for HR Business Partnere og andre frontline HR-professionelle, er nemlig ofte, når samarbejdet med lederne i forretningsenhederne ikke fungerer optimalt.

Case fra Formlen for Forretningsdrevet HR

En HR Business Partner i en stor virksomhed fortalte, at hun havde det stramt i relationen til den direktør, hun var partner for.

Hun syntes, det var uprofessionelt og dårlig stil, at direktøren var så optaget af, hvordan topledelsen på øverste niveau så på direktøren.

Direktørens konstante higen efter topledelsens opmærksomhed skete på bekostning af det fokus, som organisationen havde brug for, mente HR Business Partneren.

Jeg kender ikke direktøren, så det kan sagtens være, at HR Business Partneren har ret.

Foragten for direktørens disposition lyste ud af HR Business Partneren, mens hun talte om direktøren.

Hun fortalte også, hvordan direktøren ikke involverede hende nok eller rettidigt i diverse sager og beslutninger.

Vi fik talt lidt om, hvordan direktøren mon kunne mærke, at HR Business Partneren ikke syntes, det var OK, at direktøren havde brug for topledelsens opmærksomhed.

Vi fik talt om hvilke ambitioner, direktøren mon var drevet af, og hvordan HR Business Partneren kunne se både på direktøren og på deres relation i et nyt perspektiv.

Efterfølgende sørgede HR Business Partneren for at være opmærksom på ikke at tage for givet, at direktøren havde samme værdier og var drevet af det samme, som hun selv var.

Det hjalp betydeligt på deres relation, at HR Business Partneren begyndte at respektere og anerkende direktørens ambitioner og behov for topledelsens bevågenhed.

I stedet for at blive irriteret og være på udkig efter “at finde 5 fejl” hos direktøren, fik hun øje på de fordele, der var ved at have topledelsens opmærksomhed.

Deres samarbejde ændrede sig fra bøvlet til bedre, fordi HR Business Partneren begyndte at se relationen til direktøren i et nyt perspektiv.

I videoen forklarer jeg om RoTI-redskabet, som jeg altid bruger i udviklingsforløb med HR Business Partnere og andre HR professionelle, der arbejder ude i forretningen – og som er i direkte indgreb med lederne i forretningen.

Læs her hvis du gerne vil høre hvad HR Business Partner BOOST går ud på

Kilde Gitte Mandrup, www.hrblog.dk