Landets arbejdspladser har konkurreret om at blive kåret til landets sundeste. To arbejdspladser i Sønderborg og København løb af med sejren.

Af Birgit Bruun Christensen

Grossistvirksomheden Tridan/Quickparts i Sønderborg har vundet ’Initiativprisen 2018’, der er uddelt for andet år i træk. Alle i Danmark har kunnet deltage i en forudgående afstemning. Bag initiativet står Forsikring & Pension, Dansk Firmaidrætsforbund, Falck Healthcare og Dansk Erhverv.

Den sønderjyske virksomhed blev kåret for initiativet ’Lettere til mere overskud.’ En af medarbejderne har været tovholder og er blevet uddannet sundhedsambassadør. Desuden har arbejdspladsen investeret i træningsredskaber, som arbejdspladsens 17 medarbejdere kan og må bruge i arbejdstiden. Som bonus har medarbejderne tilsammen tabt sig 56,5 kilo fra november til april.

Særpris for at arbejde med mental sundhed

I år er der desuden også uddelt en Særpris for Mental Sundhed til virksomheden IIH Nordic i København for initiativet ’Øget mental sundhed med nedsat arbejdstid’. Det beskrives som et ambitiøst initiativ, som retter sig mod alle niveauer i organisationen.

Virksomheden blev valgt af et panel bestående af forsker Yun Katrine Ladegaard, Institut for Psykologi på Københavns Universitet, seniorforsker, dr.med Bo Netterstrøm samt professor i arbejdsmedicin, Jens Peter Ellekilde Bonde, Bispebjerg Hospital.

Fakta om konkurrencen Danmarks sundeste arbejdspladser

Konkurrencen, Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2018, er afviklet for andet år i træk i perioden 1. marts til 17. maj 2018.

Arbejdspladserne har selv indstillet deres egne initiativer inden for sundhed, trivsel og arbejdsmiljø. Alle i hele Danmark har kunnet stemme.

Den 22. maj 2018 blev der kåret fem regionsvindere, der alle gik videre og dystede om at vinde ’Initiativprisen 2018’. Kåringen af landsvinderen skete 29. maj 2018. Samtidig blev en ’Særpris for den arbejdsplads med det bedste initiativ til fremme af mental sundhed’ for første gang uddelt.